Sri Lanka 

I disse korona-tider er det vanskelig å si noe sikkert om studieturer. Vi følger situasjonen i verden nøye og reiser ikke uten at dette er helt trygt.

 

Fra hektiske storbyer til frodig jungel og øde fjelltopper. Dette er en 2 ukers tur. Sri Lanka er et spennende og ekstremt variert land.


Langt mer enn hvite strender og tropisk paradis

Med sine utallige hvite strender fremstår øya som et tropisk paradis, og for de mange turistene som hvert år reiser dit er det akkurat det den er. Strandliv, gjestfrihet, og god mat og drikke. Vi skal ta inn alt dette, men også kikke grundigere etter. Man skal ikke langt bort fra strendene før man finner et Sri Lanka som turistene aldri ser.

Fattigdomsbekjempelse og meditasjon med guruer

Vi besøker fattige familier på landsbygda, mediterer med buddhistiske guruer og utforsker hellige steder det er alt annet enn lett å komme seg til. Vi ønsker å forstå landet, og hva som førte til den nesten tretti år lange borgerkrigen som først tok slutt i 2009. 


Konflikten mellom singalesere og tamiler

For begge sidene i konflikten, singalesere og tamiler, gjenstår det mye arbeid for å bygge en varig fred. Handler det om buddhisme vs. hinduisme, eller er konflikten mer kompleks enn som så? Har ikke disse religionene strenge regler mot vold, og tradisjoner for pasifisme? Et det da en etnisk konflikt? Hvor passer de kristne og muslimene inn?

Den beste måten å finne ut av dette er å treffe menneskene på alle sider, og snakke med dem! Vi reiser gjennom konfliktområdene, treffer menneskene, og ser med egne øyne hva krigen handlet om. Sri Lanka blir derfor, sammen med Rwanda, et av våre to viktige case-studier i konfliktteori.


Dette er linjetur for:

Global