Sri Lanka 

Sri Lanka er et spennende og ekstremt variert land, fra hektiske storbyer til frodig jungel og øde fjelltopper. Dette er en 3 ukers tur.

Med sine utallige hvite strender fremstår øya som et tropisk paradis, og for de mange turistene som hvert år reiser dit er det akkurat det den er. Strandliv, gjestfrihet, og god mat og drikke.

Vi vil kikke grundigere etter. Man skal ikke langt bort fra strendene før man finner et Sri Lanka som turistene aldri ser...

På tur til Sri Lanka med Lundheim får du bo hjemme hos fattige familier på landsbygda, meditere med buddhistiske guruer og utforske hellige steder det er alt annet enn lett å komme seg til. Vi ønsker å forstå landet, og hva som førte til den nesten tretti år lange borgerkrigen som først tok slutt i 2009.

For begge sidene i konflikten, singalesere og tamiler, gjenstår det mye arbeid for å bygge en varig fred. Handler det om buddhisme vs. hinduisme, eller er konflikten mer kompleks enn som så? Har ikke disse religionene strenge regler mot vold, og tradisjoner for pasifisme? Et det da en etnisk konflikt? Hvor passer de kristne og muslimene inn?

Den beste måten å finne ut av dette er å treffe menneskene på alle sider, og snakke med dem! Vi reiser gjennom konfliktområdene, treffer menneskene, og ser med egne øyne hva krigen handlet om. Sri Lanka blir derfor, sammen med Rwanda, et av våre to viktige case-studier i konfliktteori.

Og vi tar oss jo en tur innom stranda, vi også.