Rwanda & Uganda

I disse korona-tider er det vanskelig å si noe sikkert om studieturer. Vi følger situasjonen i verden nøye og reiser ikke uten at dette er helt trygt.

 

Vi starter reisen vår i hjertet av Afrika, Rwandas hovedstad, Kigali. Her får vi raskt fordommene våre om Afrika midt i fleisen, for Kigali er en moderne storby, det er rent og pent, og nesten ingen kriminalitet. Plastposer er forbudt (for å redde miljøet!). WIFI er lett tilgjengelig og 4G dekningen er suveren! Dette er en 2 ukers tur.


Folkemordet i Rwanda

Det de fleste fortsatt forbinder med Rwanda er folkemordet i 1994, og dette står selvsagt i fokus også for oss. Vi vil lære hva som gikk galt, og vi skal gjøre dette gjennom å møte menneskene det angikk, både ofrene, og overgripere som har sonet sin dom. Vi skal også se på hva som er gjort rett. Forsoningsarbeidet i Rwanda har vekket internasjonal oppsikt, og gamle fiender har nå tilgitt hverandre og bor i dag vegg i vegg. Vi skal bli kjent med dem og forsøke å forstå hvordan dette i det hele tatt er mulig.


Delta i prosjekter

Fra Rwanda fortsetter vi nordover til Uganda. I hovedstaden Kampala opplever vi med egne øyne hva begrepet "ekstrem fattigdom" faktisk betyr. Det er tunge saker. Heldigvis får vi også delta på prosjekter og oppleve en kur som faktisk fungerer (mikrofinans), og se hvordan fattige mennesker kan hjelpes til å forbedre sin egen situasjon. Les mer om Strømmestiftelsen som driver prosjektene vi deltar i.


Heksedoktorer, muslimer, kristne, sjamanisme og åndetro

Det sies at det er umulig å forså Afrika uten å forstå religionenes plass. I løpet av reisen vår oppsøker vi både kristne og muslimer, og dem som holder seg til magi og åndetro. Det gamle lever godt, midt i alt det nye, og vi forsøker å se sammenhenger på kryss og tvers. Dette preger oss personlig også. For eksempel er besøk hos en heksedoktor/sjaman i Afrika en helt uforglemmelig opplevelse. Uforglemmelig er det også å delta på gospel-gudstjenste i en fattig kirke, uavhengig av hva vi selv tror.


Safari og eventyrlig natur

Det er selvsagt ikke bare alvor! Vi drar på safari og til spektakulær natur milevis fra folk. Storbyene vi besøker gir mulighet for å shoppe fra seg det meste man har av lommepenger, og vi treffer en masse herlige folk!

 

Dette er linjetur for:

Global