film foto

Zoom! - Søk på linjen

Du setter fokus. Bruker video og foto. Publiserer på Youtube, Snap og Insta. Fanger øyeblikket, lager historien. Tur til London!

 

 

Fortell historier med film og bilde

Du er opptatt av å fortelle historier med film og bilder. Bli med på å skrive manus, sett opp produksjonsplan, finn skuespillere/modeller og den rette settingen. Du er sjefen bak kamera. Rediger. Du publiserer dine egne filmer og bilder. Zoom! er en praktisk linje. Linjeleder Øystein Ellingsen har lang erfaring fra NRK og lokal-tv.


Fotostudio og Photoshop

Du lærer lyssetting og tar bilder i fotostudio. Lærer triks og redigering i Photoshop. Vi publiserer resultatene på sosiale medier, og printer bildene til utstilling. Skolen stiller med kameraer og et godt utrustet fotostudio. Men du må gjerne bruke eget kamera, så husk å ta det med. Lærer Peter er linjeleder på Kreativ Data, men jobber også som fotograf, og er fotolærer på Zoom. Han har bred erfaring som fotograf, alt fra kunstfoto til bryllup og konsertfotografering. “Vi tar ikke bare bilder, vi lager dem også!”.


Redigering

Du redigerer på Mac med Final Cut Pro X, Premiere pro og iMovie. På mobiltelefon redigerer du med verktøyer som Splice, iMovie og Kick.


Vi besøker NRK

Linjeleder Øystein Ellingsen var inntil 2016 reporter, tv-fotograf og journalist for NRK Rogaland. Klassen får besøke de flotte studioene deres i Stavanger, med omvisning.
Lundheim Awards
Du er med å arrangerer Lundheims populære filmkonkurranse "Lundheim Awards". På slutten av skoleåret arrangerer vi filmkonkurranse hvor filmer og bildeserier produsert av elever og stipendiater gjennom skoleåret kan delta


Lundheim Awards

Du er med å arrangerer Lundheims populære filmkonkurranse "Lundheim Awards". På slutten av skoleåret arrangerer vi filmkonkurranse hvor filmer og bildeserier produsert av elever og stipendiater gjennom skoleåret kan delta
Lundheim Awards 2017.


Fasiliteter og utstyr

På Zoom! Har vi klasserom med projektor, 6 macer, 2 Sony filmkamera, et Canon filmkamera, tre Canon kompaktkamera, lydopptakere og GoPro 5. Lys, greenscreen, mikrofoner og trådløse mygger som kan kobles til kamera. Røykmaskin, lydstudio, fotostudio og droner for å nevne noe av utstyret klassen disponener.


Spesielle kostnader

Linjekostnader             kr.   2.600,-
Linjetur til London  ca. kr.   6.700,- (frivillig)
Studietur til Beijing ca. kr. 18.500,-(frivillig)

Les mer om Beijing/Kina ved å klikke HER!


Linjekombinasjoner:

- Allround B
- Gla´Mat

- Cosplay
- Fotball
- Media
- Musikk

«Denne linjen passer deg som har lyst til å gjøre din innerste drøm til virkelighet. På lag har du kunnskapsrike faglærere, inspirerende medelever og moderne teknologi!»

Henrik Persson, elev 2012-2013 (daglig leder Norsk Sceneproduksjon)

«Denne linja forandret livet mitt»

Stefan Jåsund. Elev i 2016-17 (Solabladet)

«Tusen takk for at dere ga meg det året jeg alltid drømte om»

Nine Eitland. Elev 2016-17 (folkehøgskole.no)

 
 

Lærere: 

 

oysteinØystein Ellingsen

Linjeleder på Zoom! er meg, Øystein Ellingsen. Jeg har jobbet i ti år som video, radio og nett-reporter i NRK Rogaland og er også lærer på Musikk. 

Jeg har lang erfaring som musiker, komponist og artist.

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

Peter1Peter Monstad

Jeg er fotolærer på Zoom!, og linjeleder for Kreativ Data A. Jeg har jobbet som kommersiell fotograf siden 2004, og har bl.a. gitt ut boken "Man in the City" i forbindelse med debutantutstillingen som kunstfotograf. Jeg digger å undervise i foto og lære bort alt jeg kan! Ta gjerne kontakt :-)

ico insta Min instagram - Intervju med Peter på Foto.no

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

En uke for deg som velger to linjer

Hvis du velger en av de blå linjene, må du også velge en av de røde linjene. Med andre ord må du alltid velge en blå linje sammen med en rød linje (eller en rød linje sammen med en blå).  

 

legende blaa - Linjefag mandag - onsdag

legende magenta - Linjefag onsdag - fredag

 

Tabellene viser hvordan en normal uke ser ut, men enkelte uker ser annerledes ut. Uketabell for hver uke blir hengt opp på infotavle i god tid før uken begynner.

 

En uke for deg som velger to linjer

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
1 Linje fag A Felles fag Linje fag A Linje fag B Linje fag B  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Felles fag Linje fag A Linje fag B

Fellesfag

Felles fag
5 Studie tid

Valgfag

Rom vask
6
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag

En uke for deg som velger to linjer

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
1 Linjefag Fellesfag Linjefag Linjefag Linjefag  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Fellesfag Linjefag Linjefag

Fellesfag

Fellesfag
5 Studietid

Valgfag

Romvask
6
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag