Sport Unique

Sport Unique - Søk på linjen

Aktivitet skal være gøy! Vi er innom mange sportsgrener og du får prøvd ut det meste på ditt nivå. Vi får god tid til å bli kjent med hverandre og bygge et godt miljø. Er det noe du ikke har prøvd før, så får du prøvd det i trygge omgivelser med gode lærere som har godt humør og et lurt smil. Tilrettelegging for deg som sitter i rullestol er viktig for at du skal få optimalt utbytte av aktivitetene.

(Video fra Rauland)


Linjetur

En uke på Vintersportsstedet Rauland. Her går det mest i alpint med ca 40 forskjellige nedfarter, men de har også skitrekk med akebakke og mye annet gøy som kan prøves. Om du foretrekker pigging (langrenn) er det kjørt opp milevis med løyper og arenaer i flott natur. Alt er tilrettelagt for degmed funksjonshemming.


Ballsport

Vi har egen gymsal og gressbane. Vi har utstyr til fotball, basketball, innebandy, badminton m.m. Gåavstand unna er Moi IL sin fotballarena med klubbhus og kunstgressbane. Her har vi frie tøyler.


Vannsport

Vi har våtdrakter, kanoer, havkajakker og mer. Utstyrsbanken ligger ved båthavna i Lundevannet. Alt er tilrettelagt for rullestol og andre funksjonshemminger.


Skisport

Vi reiser noen ganger til Tjørhomfjellet Alpintsenter i Sirdal. Dette er godt tilrettelagt for sittski og cart. Vi har flere lærere med kompetanse på å hjelpe deg i gang på sittski.


Skyting

Vi har egne skiskytter-geværer, luftgeværer og skytebane med skiskytterblinker rett bak skolen. Må ha Tracks for å komme opp til skytebanen.


Sykkel & spinning

VI har utstyr tilrettelagt for deg som sitter i rullestol, på spinningrom har vi ruller. Vi arrangerer hvert år Lundheimsrittet som er et sykkelritt tilrettelagt fordeg med funksjonshemming.


Styrkerom

Vi har eget styrkerom med apparater, løse vekter boksehansker og boksesekk. Rommet er godt tilrettelagt.


Treningssenter

På Moi har vi flott treningssenter med stort utvalg av apparater og svømmehall. Skolen disponerer 4 sesongkort som elever kan bruke på fritiden. Alt er tilrettelagt.


Go-kart

Vi tar oss gjerne en tur og to til Evje for å kjøre Go-kart. Her er det stor utendørs bane hvor en får oppleve mye fart og moro. Go-karter er tilrettelagt for rullestolbrukere.


Terapibasseng

På skolen har vi terapibasseng med over 30 grader, helt fantastisk etter at man har vært mye i aktivitet. Sport er ikke bare trening det er avslapping og avspenning.


Fysioterapeut

På skolen har vi Fysioterapeut som har spesialisert seg på funksjonshemminger.

Har du lyst å se videoklipp med Sport? Klikk HER!


Spesielle kostnader

Linjekostnader kr. 4.100,-
Alpintur til Rauland (frivillig) ca. kr. 4000,-


Studietur til Beijing (frivillig)

Pris ca. kr. 18.500,-
Les mer om turen til Beijing/Kina ved å klikke HER!


Linjekombinasjoner

- Allround B
- Gla´Mat

- Cosplay
- Fotball
- Media
- Musikk

 

Lærere:

dagDag-Christian Kaland

Linjeleder Sport og lærer på Allround
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 90511215

Trening skal være gøy er mitt motto! Jeg driver mest med funksjonell styrketrening, løping, skigåing, alpint og sykling!

Coachutdannet i skiskyting, langrenn, sykling, fotball, slalåm, snowboard og telemark.

Aerobic-, spinning- og fitnessinstruktør

Spesialist på funksjonell styrketrening, løpsteknikk og effektiv løpstrening

Jegerutdannet i forsvaret og tidligere FN soldat med spesialkompetanse innen ”geriljakrig”!

Personlig trener – personlig fitnesscoach – Me/Cfs Coach

Utvikler nye effektive treningsfilosofier og metoder innen styrketrening og trening

lena

Lena Thunheim

Linjeleder Allround og lærer på sport
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Allmennlærer med grunnfag i idrett

Interesser matlaging, friluftsliv, fotball og revy

Har vært ansatt på Lundheim folkehøgskole siden 2013