Sport Unique

Sport Unique    Søk på linjen

Aktivitet skal være gøy! Vi er innom mange sportsgrener og du får prøvd ut det meste på ditt nivå. Vi får god tid til å bli kjent med hverandre og bygge et godt miljø. Er det noe du ikke har prøvd før, så får du prøvd det i trygge omgivelser med gode lærere som har godt humør og et lurt smil. Tilrettelegging for deg som sitter i rullestol er viktig for at du skal få optimalt utbytte av aktivitetene.

Vannsport - Skisport - Skyting - Sykkel - Surfing - Havkajakk

(Video fra Rauland)


Linjetur

Vi reiser en uke på Vintersportsstedet Beitostølen og kan delta på Ridderrennet. Her kan du delta i alt fra Alpint, sitski, pigging og mye mer. I tillegg blir det arragert mange spennende aktiviteter som er tilrettelagt for deg enten du er rullestolbruker, blind eller har andre funksjonsnedsettinger. Dette er en kjempefin tur som anbefales for alle med funksjonsnedsetting.


Vannsport

Vi har våtdrakter, kanoer, havkajakker og mer. Utstyrsbanken ligger ved båthavna i Lundevannet. Alt er tilrettelagt for rullestol og andre funksjonshemminger.


Skisport

Vi reiser noen ganger til Sirdal skisenter Tjørhomfjellet. Dette er godt tilrettelagt for sittski og cart. Vi har flere lærere med kompetanse på å hjelpe deg i gang på sitski.


Skyting

Vi har egne skiskyttergeværer, luftgeværer og skytebane med skiskytterblinker rett bak skolen. Må ha Tracks for å komme opp til skytebanen.


Sykkel & spinning

Vi har utstyr tilrettelagt for deg som sitter i rullestol, på spinningrom har vi ruller. Vi arrangerer hvert år Lundheimsrittet som er et sykkelritt tilrettelagt for deg med funksjonshemming.


Styrkerom

Vi har eget styrkerom med apparater, løse vekter, boksehansker og boksesekk. Rommet er godt tilrettelagt.


Treningssenter

På Moi har vi flott treningssenter med stort utvalg av apparater og svømmehall. Skolen disponerer 4 sesongkort som elever kan bruke på fritiden. Alt er tilrettelagt.


Go-kart

Vi tar oss gjerne en tur og to til Evje for å kjøre Go-kart. Her er det store utendørs bane hvor en får oppleve mye fart og moro. Go-karter er tilrettelagt for rullestolbrukere.


Veileder og guide for funksjonshemmede

Du vil få opplæring i å være veileder for andre med funksjonsnedsetting, om du bruker sit-ski har du jo den beste forutsetningen til å instruere og vise andre. Dere får også anledning til være veiledere og guide under Ridderrennet på Beitostølen. Dette er samme praksis som er obligatorisk på idrettshøyskolen.


Fysioterapeut

På skolen har vi fysioterapeut som har spesialisert seg på funksjonshemminger.


Terapibasseng

På skolen har vi terapibasseng med over 34 grader, helt fantastisk etter at man har vært mye i aktivitet. Sport er ikke bare trening det er avslapping og avspenning.


Sport Unique kombineres med en av disse røde linjene:

- Allround B
- Gla´mat

- Fotball
- Media

- Musikk

 

 

Utstyr til linjen

 • Busser med rampe for rullestoler, her er det bare å trille rett inn i bussene
 • Styrkerom med løse vekter, apparater og utstyr som er tilrettelagt.
 • Gymsal for vollyball, fotball, innebandy, basket og badminton med komplett utstyr
 • Spinningrom med 13 sykler, løpemølle, ellipsemaskin, bråsterk, romaskin, ryggbenk, frontbenk, skråbenk med stort utvalg i løse vekter og kettlebells. Det er også ruller for trehjulssykler slik at du kan bruke din egen sykke på spinning.
 • Skytebane med lys og tak på skolen inkludert 10 komplette skiskyttervåpen. Her trenger du en Tracks for å komme opp.
 • Lysløype i tilknytning til skolen
 • Havkajakk 8 stk komplett med våtdrakter og alt utstyr står klar på skolen. Via utstyrsbank og flekkeffjord kajakklubb har vi tilgang til over 20 havkajakker.
 • Utstyrsbank med kajakker, kanoer, seilbrett, lavvotelt, friluftsutstyr, båt og vannsportutstyr.
 • Basseng med over 34 grader. Det er helt fantastisk etter at man har vært mye i aktivitet. Sport er ikke bare trening, det er også avslapping og avspenning.
 • Badstue er alltid deilig hvis man har vært lenge ute.
 • Treningssenter På Moi har vi nytt flott treningssenter med stort utvalg av apparater, aerobic, squash og svømmehall, terapibasseng og badstu. Skolen disponerer i tillegg fem sesongkort som elever kan bruke på fritiden.
 • Sykkelgarasje: Vi har en sykkelgarasje med 18 tandemsykler og 20 singlesykler. Men det er plass nok til din egen sykkel også.
 • Trenger du nytt spesialutstyr som Sit-ski, sykkel, kjelke til pigging osv har vi godt samarbeid med Quality Care og Anders Skeno.

 

Spesielle kostnader

Linjekostnader  4.100,-  
Alpintur til Rauland  4.000,-  (frivillig)
Studietur til Beijing  18.600,-  (frivillig)
(Pris er i NOK og er veiledende)

  
Les mer om turen til Rauland ved å klikke HER!
Les mer om turen til Beijing/Kina ved å klikke HER!

 

Lærere:

dagDag-Christian Kaland

Trening skal være gøy er Dag sitt motto! Han driver mest med funksjonell styrketrening, løping, skigåing, alpint og sykling!

Coachutdannet i skiskyting, langrenn, sykling, fotball, slalåm, snowboard og telemark. Aerobic-, spinning- og fitnessinstruktør.

Ta gjerne kontakt med Dag på E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

lena

Lena Thunheim

Lena har lang erfaring som fotballtrener og -spiller. Hun er et fyrverkeri av en lærer med mange interesser som sport, friluftsliv, revy og god mat.

Lena er en person som virkelig engasjerer seg for at du skal få et godt år. Ofte kan hun navnet på alle elevene første dag. Hun pleier ofte å bli kalt mamma av de fleste. Lena er allmennlærer med grunnfag i idrett.

Ta gjerne kontakt med Lena på E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

En uke for deg som velger to linjer

Hvis du velger en av de blå linjene, velger du også en av de røde linjene. Med andre ord må du alltid velge en blå linje sammen med en rød linje (eller en rød linje sammen med en blå).  

 

legende blaa - Blå Linjer mandag - onsdag

legende magenta - Røde Linjer onsdag - fredag

 

Tabellene viser hvordan en normal uke ser ut, men enkelte uker ser annerledes ut. Uketabell for hver uke blir hengt opp på infotavle i god tid før uken begynner.

 

En uke for deg som velger to linjefag

  Mandag Tirsdag Onsdag. Torsdag Fredag Lørdag
1 Blå linje Blå linje Fellesfag Rød linje Rød linje  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Fellesfag Rød linje Fellesfag Romvask
5 Studietid Valgfag
6 Studietid
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
1 Blå linje Blå linje Fellesfag Rød linje Rød linje  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Fellesfag Rød linje Fellesfag Romvask
5 Studietid Valgfag
6 Studietid
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag