global

Global - Afrika og Asia Søk på linjen

ico faa ledige plasser
Global gir deg opplevelser du aldri vil glemme. En soloppgang i Asia. Løver i Afrika. Feltarbeid med prosjekter som bekjemper fattigdom, demper konflikt og skaper en bedre verden.


Unike reiseopplevelser - Feltarbeid - Konflikter & forsoninng - Fattigdom & kulturkrasj - Safari & eventyrlige strender - Casestudier i konfliktteori

 

ico insta Nå er vi på tur! Følg med linjen på Instagram!

ico facebook Følg oss på skolens Facebookside når vi er på tur.

 Studietur til Afrika

To-ukers tur som starter i hjertet av Afrika, Kigali i Rwanda. Fordommene mot Afrika får du rett i fleisen. Kigali er en moderne storby, selve symbolet på håp etter en vond afrikansk konflikt. Vi lærer hvordan de har reist landet gjennom å delta i landets månedlige dugnadsarbeid, for eks. med å plante trær. Opplevelsene er varierte og dype. I Uganda går vi i felten med bistandsprosjekt, kjører firehjulinger gjennom bushen, og de ekstra actionlystne kan hoppe strikk rett ned i Nilen!

Les mer om studieturen til Afrika her...


Studietur til Sri Lanka

Tre uker på tur i dette paradiset med utallige hvite strender, hektiske storbyer, frodig jungel og øde fjelltopper. Her får du besøke fattige familier og meditere med buddhistiske guruer. Du får selvsagt nyte en saftig kokos og de nydelige strendene.

Les mer om studieturen til Sri Lanka her...


Konflikt og forsoning, fattigdom og kulturkrasj

Vi møter tidligere ofre og overgripere sammen, for virkelig å forstå begreper som konflikt, forsoning og tilgivelse. Vi ser på fattigdom, kulturkrasj, religion og andre faktorer som former verden i vår globaliserte hverdag.

Om du vil lære å svømme, nytter det ikke å lese seg til ferdigheten. Du må ut i vannet. Vi har fått ry på oss for å arrangere unike studieturer, og det er det en grunn til. Våre lokale kontakter viser oss innsiden av kulturen, av konfliktene, av håpet – og er samtidig viktige samarbeidspartnere når vi planlegger turene. Sikkerhet er en viktig del av planleggingen, derfor er vi alltid to ansatte på våre turer.


Safari og eventyrlige strender

Det er selvsagt ikke bare alvor! Vi drar på safari og på eventyrlige strender langt fra folk. Storbyene vi besøker gir mulighet for å shoppe fra seg det meste man har av lommepenger. Soloppgangen på en utilgjengelig fjelltopp i Sri Lanka er en opplevelse du aldri kommer til å glemme, og det samme er lyden av apekatter midt i storbyjungelen.


Din rolle i verden

Vi er ambisiøse. På Global ønsker vi å forstå verden. Under ett. Derfor leker vi oss gjennom historien og ser på verden fra stadig nye vinkler. Vi utfordrer fordommene våre, diskuterer og strekker oss stadig lenger. Vi vil forstå hvorfor urettferdighet stadig blir gjenskapt og omdøpt. Vi vil skjønne hvorfor det til enhver tid blir krig og konflikter i verden, og vi vil vite hvordan vi kan stanse det.

Selv om du lærer mye viktig i klasserommet på Global, skjer den viktigste læringen i møte med mennesker på studieturene. Vi garanterer autentiske reiser hvor hovedfokus ligger på å komme så tett innpå mennesker som mulig. En studiereise med oss lærer deg mye om verden, men kanskje like mye om deg selv. Dette er en linje som krever mye av deg og som kommer til å prege deg. Begrepet "fattige i Afrika" blir aldri det samme når du kjenner noen av dem...


Case-studier i konfliktteori

Våre to case-studier i konfliktteori blir Rwanda og Sri Lanka, som vi også fordyper oss i mens vi er der. Vi ser på likheter og forskjeller i konfliktene, og på hvordan de er forsøkt løst. Her får du førstehåndserfaring man bare ikke kan lese seg til. Mens vi ser utover forsøker vi også å se inn i oss selv. Kan en krig dypest sett ha noe til felles med en krangel i vår egen vennegjeng? Kan løsningen også ha likheter?

 

"Global lærte meg mer enn jeg noengang har lært tidligere. Jeg fikk et annerledes syn på verden, og en høyere grad forståelse for forskjellige kulturer. I global-klassa er det mer fokus på muntlig og praktisk læring, og mindre tid på lekser og lesing." 
Stine E. Sørum, elev 2013-2014.

 

 

Veien videre

Det du lærer kan komme til nytte i en helt vanlig butikkjobb, men det trenger ikke stanse der. Tidligere Global-elever har gått videre til studier i Sudan, voluntørtjeneste i Haiti, og til å arbeide som sosionom i Kenya. Et år hos oss kan være et første steg på veien til noe større. I tillegg til det faglige lærer du også en gang for alle hva man trenger (og hva man virkelig ikke trenger) å ha med seg på tur.


Utstyr til linjen

Hele verden er vårt klasserom og derfor foregår undervisningen vår i den herlige sofakroken som har fått navnet Verdensrommet. Her sitter vi godt, nyter kaffe og te fra Sri Lanka, og tar den gode samtalen mens vi drømmer, lærer og planlegger turer. Selvfølgelig har vi både smartboard, verdenskarter og en god gammeldags globus :-)

Du må beregne kostnader til vaksiner og måltider på turene.Vi anbefaler ca. 3000 kr per tur til mat.

Du må ha klær for Afrika og Sri Lanka.


Pris

Studietur til Afrika  16.000,-
Studietur til Sri Lanka  16.000,-
(Pris er i NOK og er veiledende)

  
I tillegg kommer kostnader til mat og vaksiner.

(Elever på Global er ikke med på felles studietur til Kina).

Les mer om turen til Rwanda/Uganda ved å klikke her!
Les mer om turen til Sri Lanka ved å klikke her!

 

Lærer: 

eivind global2Eivind Eikli Hiorth

Eivind er lærer på Global og lever for å reise og oppleve nye kulturer. Eivind ønsker at dere skal få mest mulig ut av Global og for han er det spesielt viktig å gi dere opplevelser dere aldri vil oppleve som vanlige turister. Ta gjerne kontakt :-)

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

ico insta Eivind på instagram!

En uke på Global

Tabellen viser hvordan en normal uke ser ut, men enkelte uker ser annerledes ut. Uketabell for hver uke blir hengt opp på infotavle i god tid før uken begynner.

 

En uke for deg som velger to linjefag

  Mandag Tirsdag Onsdag. Torsdag Fredag Lørdag
1 Global Global Fellesfag Global Global  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Fellesfag Global Fellesfag Romvask
5 Studietid Valgfag
6 Studietid
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag

 

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
1 Global Global Fellesfag Global Global  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Fellesfag Global Fellesfag Romvask
5 Studietid Valgfag
6 Studietid
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag