allround aktiv

Allround Aktiv    Søk på linjen

ico kontakt skolen

En tilrettelagt linje med fokus på  aktiviteter, ADL-trening, trivsel, samhold og mestring. Vi finner mulighetene den enkelte har i en aktiv hverdag, med eller uten fysisk funksjonshemning. Allround Aktiv = Muligheter!Det er du og dine behov som er viktigst for oss. Derfor er dette linjen for deg som ønsker en mer aktiv hverdag, med bl.a. styrketrening, friluftsliv, og mestring av hverdagens små og store gjøremål. Når vi har blitt bedre kjent med deg, legger vi opp dagene etter klassens ønsker og behov. Skolens undervisningsrom og utstyr er godt tilrettelagt. Målet er å bli bedre på å mestre steder og situasjoner som ikke er det.


Varierte aktiviteter

Vi kan nevne friluftsliv i nærområdet, spill og lek i gymsal, treningsstudio, fotosafari, matlaging inne og ute, reisetrening og ADL-trening. Vi har også dagsturer med besøk til Sirdal Huskyfarm, Paralympisk dag på Nærbø, og linjetur til Ålborg i Danmark. Vi henter litt av hvert fra skolens gode og varierte fagmiljø og gir deg det beste av alt. Trening og oppfølging med fysioterapeut på skolen er mulig ved behov.

 

Aktivitetshjelpemidler

Aktiviteter som sitskikjøring, sykling og lignende kan vi få til hvis den enkelte elev har privat utstyr med seg. Til friluftsturene må den enkelte elev ha rullestol som egner seg til kjøring i terreng og tåler all slags vær. Eksempel på rullestol som egner seg er: Permobil X850 Corpus 3G. Du må også ha med gode klær for alle årstider. Bruker du rullestol må du ha kjørepose for regn og kulde. Eksempel: Regncape Daro. Har du andre aktivitetshjelpemidler oppfordrer vi deg til å ta dem med.

Har du spørsmål om hvilket utstyr du skal søke på hos NAV kan du ta kontakt med lærer Peter Monstad på e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Husk å være ute i god tid, helst ½ år før skolestart på høsten.


Fellesskap

Er du en person med medfødt eller ervervet skade, vil dette være ei god linje for deg, hvor vi vektlegger god og spennende opptrening. Vi ønsker at du skal få et fremgangsrikt opphold på Lundheim. Fremgangen måler vi ikke i karakterer, men du vil merke den på deg selv, og du vil også få kyndig tilbakemelding gjennom skoleåret. Vi gleder oss til å møte deg!

 

Studietur til Kina (Shanghai og Beijing)

Hvem har ikke drømt om å besøke den kinesiske muren, spasere over den himmelske freds plass og utforske den forbudte by? Med Lundheim får du oppleve noe utenom det som "alle" besøkende ser. F.eks. får du undervisning på en kinesisk skole og blir kjent med kinesiske ungdommer.

Les mer om studietur til Shanghai/Beijing/Kina ved å klikke HER!


Studietur til Ålborg

Turprogrammet inneholder blant annet et besøk hos Aalborg Zoo, kulturell byvandring, besøk på Kunsten - Museum of Modern Art, og ikke minst blir det tid til litt shopping. I tillegg tilpasser vi turens program til elevenes ønsker.

Les mer om studietur til Ålborg ved å klikke HER!


AndreTurer

 • Småturer og dagsturer i nærmiljøet, blant annet til Sirdal, Flekkefjord og Stavanger.


Kostnader

Linjekostnader   2.600,-  
Linjetur til Ålborg i Danmark  4.000,-  (frivillig)
Studietur til Shangai/Beijing 17.990-  (frivillig)
(Pris er i NOK og er veiledende)

                              

 
Allround Aktiv kombineres med
et Linjefag 1:

- E-sport
- Allround 
- Sport-X
- Kreativ data

- Film og Foto

 

Fasiliteter

 • Styrke- og treningsrom, gymsal og spinningrom Vekter, apparater og ruller for sykler til rullestolbrukere.
 • Utstyrsbank Kajakker, kanoer, seilbrett, lavvotelt, friluftsutstyr, båt og vannsportutstyr.
 • Terapibasseng På skolen har vi terapibasseng med over 34°C og badstu.
 • Treningssenter På Moi har vi nytt flott treningssenter med stort utvalg av apparater, aerobic, squash og svømmehall, terapibasseng og badstu. Skolen disponerer i tillegg fem sesongkort som elever kan bruke på fritiden.
 • Fysioterapeut Det er mulig å få fysioterapi på skolen etter henvisning fra lege.

 
Du må ha med

 • Det du trenger av aktivitetshjelpemidler. *
 • Rullestol som egner seg til kjøring i terreng og tåler all slags vær. *
 • Ekstrautstyr rullestol som f.eks. kjørepose for regn og kulde.
 • Klær for trening innendørs. Utetøy for alle årstider.
 • Pågangsmot.
 • Nysgjerrighet.
 • Og ditt eget, gode humør!

* = Alt utstyr må være i forskriftsmessig stand og fungere slik det skal.


Lærere

På grunn av mangfoldet på linja er det flere lærere som underviser her. Lærerne har bred erfaring fra både idrett, teater, spesialpedagogikk samt andre fagfelt som til sammen gjør tilbudet variert - og ikke minst tilrettelagt for deg. I tillegg er det fysioterapeut, rådgiver og stipendiater tilknyttet linja.

En uke for deg som velger to linjer

Velger du to linjer gir det deg et mer variert og spennende folkehøgskoleår. Uketabell for hver uke blir hengt opp på infotavle i god tid før uken begynner.

 

legende blaa - Linjefag 1 mandag - tirsdag

legende magenta - Linjefag 2 onsdag - fredag

 

En uke for deg som velger to linjefag

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
1 Linjefag 1 Linjefag 1 Fellesfag Linjefag 2 Linjefag 2  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Fellesfag Linjefag 2 Fellesfag Romvask
5 Studietid Valgfag
6 Studietid
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag

 

  Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
1 Linjefag 1 Linjefag 1 Fellesfag Linjefag 2 Linjefag 2  
2
3 Seminar
(10.00-14.00) 
4 Fellesfag Linjefag 2 Fellesfag Romvask
5 Studietid Valgfag
6 Studietid
  Valgfrie aktiviteter og valgfag på ettermiddag