Fra kokt potet til dumplings

På Gla'Mat skal vi nyte god mat, laget fra bunnen. Det er bra digg å kunne vite hvordan du lager god mat på studentbudsjett, eller hvordan du imponenerer hele familieselskapet med hjemmebakte lefser til jul.
God Mat

Vi jobber oss gjennom alt fra hybelmat til indiske retter, flotte kaker, julebakst eller din helt egen meny. Du er i stor grad med å bestemmer hva dere skal lage gjennom året, så har du en favoritt, si ifra.*

* Gjelder ikke Grandiosa.
Pris

Går du på Gla'Mat koster det 5.600 kr i tillegg til skolepenger. Dette inkluderer alt av utstyr og materiell som blir brukt i løpet av året, samt for alle turene. Skoleturen til Kina kommer utenom. 

Studietur

Vi drar på flere spennende turer i løpet av året, blant annet får vi komme på innsiden av ulike gourme´-resturanter, eller besøker lokale produsenter. I tillegg kan du være med på skoleturen til Spania. 

Utstyr

Moderne storkjøkken med nok plass til alle. Vi har godt kvalitetsutstyr - men ikke'no fancy du ikke finner i et vanlig kjøkken. Deler av kjøkkenet er også tilrettelagt for rullestolbrukere med hev-senk kjøkkenbenk.

Gastronomiske opplevleser

På Gla'Mat får vi inn spennende folk fra kokkelandslaget, Masterchef eller lokale kokker. Vi besøker Michelinresturanter som Under, og besøker lokale matprodusenter.

Allergier
Cøliaki, nøtteallergi eller laktoseintolerant? Null problem, vi tilrettelegger for alle allergier. Kokeboka vi lager gjennom året er kun fylt med oppskrifter som du tåler og kan spise.

Lære å lageindiskhybelmatlefsersukkertøypinnekjøttmat på studentbudsjettsmultringervegetar ?

Har du lyst til å lære å lage billig sunn og digg mat fra bunnen av? Vi utforsker tradisjonsmat som lefse eller lapskaus med lokale råvarer og kortreist mat - eller vi dykker ned i internasjonale retter som dumplings, sushi eller nudler. Lær hvordan du tar en basisoppskrift og pimper den til et nytt nivå. Dette kommer godt med for de som ender opp på studentbudsjett senere i livet.   

På slutten av året får du egen kokebok med alle oppskriftene du har brukt gjennom året, i tillegg til en liten gave fra oss. 

Ragnhild Egeland
Ragnhild EgelandLærer Gla'Mat

Lundheim