Foto -
Norge på langs

Reis. Knips. Skap

Opplev kombinasjonen av det Norges vakreste natur har å by på, og muligheten for å lære å ta de beste bildene. Foto og friluftsliv er den beste komboen - og på denne linja vil du lære alt fra å lage gode matretter på bål, til å fotografere motiver som du bare har drømt om! 

Vi reiser Norge på kryss og tvers for å utforske og leke oss gjennom kameralinsen på noen av Norges mest magiske naturperler. 

Foto

Alle tar bilder, men ikke alle er fotografer. Dette er linja for deg som ønsker å lære mer om fotografi, kamerateknikk, reise, Norge og naturfoto. 

Pris

Går du på Foto - Norge på langs koster det 11.900 kr i tillegg til skolepengene. Dette inkluderer alt av  materiale du måtte trenge gjennom året, samt turene.

Studietur
Vi reiser på kryss og tvers i Norge. Klassen kommer med ønsker og planlegger linjeturene sammen. Årets elever har reist sørvestlandet rundt. Vårturen går til Lofoten!
Utstyr
En god ryggsekk på 65 - 80 liter, helårssovepose, og et godt liggeunderlag. Husk at dette også kan kjøpes brukt.

Du må ha med eget kamera og bærbar PC. 
Ellers har skolen mye utstyr til utlån.
Friluftsliv
Mye av undervisningstiden bruker vi ute, på korte og lengre turer.  Vi overnatter i hengekøye, lavvo, telt, og under åpen himmel. Maten lager vi selv, helst på bål.

Vi tenker bærekraft og miljø i det vi gjør, så alle reiser skjer på mest mulig miljøvennlig vis. Vi etterlater ingenting annet enn fotavtrykk og gode bilder.

Portrettfoto
Vi bruker tid på å lære å ta gode portrettfoto, og hvordan man kan leke seg med lys og vinkler for å gi et kult resultat.
Naturfoto
Lær hvordan du kan fange øyeblikk som tar pusten fra deg, og hvordan du behersker kamerateknikker for de ulike årstidene og elementene rundt deg.
Analog foto

Vi er ikke bare på reise, det også mye  fokus på analog kamerateknikk, samt hvordan du fremkaller bilder i mørkerommet. I tillegg lærer du å lage eget Pinholekamera. 

OpplevportrettnaturNorgemørkeromøyeblikk

Skolens utstyr

Analoge kamera: fra 35mm til mellom- og storformat
Stort mørkerom
GoPro 6 og 7
2 stk Sony filkamera med stativ
Canon filmkamera med stativ
4 Droner: DJI Phantom 4Pro, 4 Standard og Spark
Fotostudio med studiolys, røykmaskin
Greenscreen
9 Macbooks med full Adobepakke
360 Graders kamera: Insta 1 360X
Peter Monstad
Peter MonstadLærer Foto - Norge på langs

Lundheim