Kreativ Data

Noob eller Pro?

Lyst til å lære PC-bygging, 3D-modellering, spillutvikling og droneflyging? På Kreativ Data er dette bare noen av de tingene vi gjør i løpet av året! Vi har Vi har 3D-printere, roboter og vi gamer selvfølgelig, for vi vil jo vinne i vårt eget arrangement, årets kuleste event: Lundheim LAN! 

Dette er linjen for deg som er nysgjerrig på hvordan en PC fungerer, videoredigering, 3D-modellering, programmering, webutvikling og mye annet du kan bruke PC-en din til. Hvert år bygger vi om PC-er slik at disse til enhver tid er "up to date". Det blir litt teori om komponentene og hvordan en PC er bygget opp, men man lærer best av å bygge PC-ene selv. I klasserommet bruker vi disse.

Du får mulighet til å gå mer i dybden innenfor det som interesserer deg mest, men generelt lærer du grunnleggende innen de forskjellige temaene. Dette kan også være til stor hjelp for deg som lurer på om dette er noe du vil utdanne deg innen, eller om du bare synes dette er spennende. Du må ikke ha noen forkunskaper!
Utstyr

Undervisningen foregår enten med laserprosjektor eller torturials hvor du jobber i eget tempo. Vi har forskjellige droner, 3D printere, Arduino, roboter, stort klasserom med mange PC-er, Adobe-pakke til alle, og mye mer! 

Som elev på Kreativ Data har du tilgang til felles gamingrom hvor du kan sette opp egen PC og utstyr. 
Pris

Går du på Kreativ Data koster det 6.500 kr i tillegg til skolepenger. Dette inkluderer alt av utstyr, programvare og materiell til PC-bygging. Valgfri skoletur til Spania/England kommer utenom. 

Studietur

Vi drar på store og små turer i løpet av året, besøker reklamebyråer, teknologibedrifter og andre spennende steder for å se hvordan de jobber. Tar en tur for å kjøre Go-Cart, skyting, osv. Vitkig å komme seg ut av klasserommet av og til!
I tillegg kan du bli med på skoleturen til Spania eller England. 

 

Kode? 
Tenker du at det høres umulig ut å lære å kode? Eller at det å bygge en PC fra bunn er litt av en utfordring? Eller drømmer du om å arrangere LAN  akkurat slik du ønsker det? Null stress, du får alt på Lundheim.
Gaming og LAN

Vi setter og og drifter lokal Minecraftserver og arrangerer byggekonkurranse. Vi spiller vanlige spill som CS, Valorant, MineCraft og gjerne andre spill dere velger selv!  Vi tar et dypdykk ned i spillhistorien og arrangerer små spillkvelder. 

Årets happening er Lundheim LAN. Du arrangerer, organiserer, finner sponsorer, lager turneringer, står i kiosken, er host eller går vakter. Dette er ditt LAN, og det blir heftig!  

150 deltagere - 3 døgn - kule premier - heftige turneringer
3D-modellering, koding og spillutvikling

Vi modellerer i Blender og Fusion 360. Vi lærer oss hvordan vi former objekter og printer på skolens 3D-printere. 
Du lærer hvordan nettsider lages, koding i Python og lager spill i GoDot. Det du lager i andre programmer kan brukes i et spill du utvikler. 

Bildebehandling og filmredigering
Vi bruker Photoshop til å manipulere bilder av klassekamerater og lærere, og vi lager utstilling for resten av skolen. Men, Photoshop er så uendelig mye mer og blir et viktig verktøy gjennom hele året. Vi redigerer film i Premiere og After effects . Vi lærer om alt fra GreenScreen til Speed Ramping.
Droner og roboter
Du lærer å fly med skolens droner. Du filmer og fotograferer, du kan også bruke droner til å skape 3D modeller av ting og bygninger. Skolen hjelper deg med å ta droneeksamen om ønskelig. Du får også programmere roboter og andre ting i Arduino IDE (roboter, sensorer, blinkende lys, osv).

Lyst til å læreom spillutviklingAdobe PhotoshopHTMLPC-bygging3D-printing med ABSå fly droneAdobe PremiereCSS?

Peter Monstad
Peter MonstadLærer Kreativ Data

Lundheim