Global - Afrika og Asia

De fattige i afrika?

Kanskje dette er din fordom mot verden utenfor. Men hva; og ikke minst, hvem er verden utenfor? 

På global får du et møte med en verden du ikke opplever i Norge eller på backpaking gjennom Asia. Du får oppleve virkelige mennesker, møte virkelige ofre for krig og folkemord. Du får også oppleve bistand, bærekraft og kulturkræsj. 

Asia

Ikke bare er Sri Lanka et paradis av krystallklart vann og hvite strender. Landet er mettet med en historie vanlige turister ikke får oppleve. Fra strand til by, tempel til jungel - alt i et globalkulturelt perspektiv

Pris

Går du på Global- Afrika og Asia koster det 33.000 kr i tillegg til skolepengene. Dette inkluderer alle reiser og utstyr. Turen til Afrika går samtidig som skoleturen til Spania, så Global kan dessverre ikke delta på felles skoletur til Spania.

Afrika

Folkemordet i Rwanda. Fattigdom i Uganda. Begge deler preger fremdeles landene, og folks oppfatning om det. Men hva mer skjuler seg? Delta i feltarbeid, safari, se hvordan tidligere konflikter kan skape et samfunn som jobber for en felles fremtid. 

Reise
Du må ha reisevaksiner og en skikkelig god ryggsekk. I tillegg anbefaler vi at du beregner ca 4000 kr til mat.
Sikkerhet

Våre turer skal være trygge. Det er alltid to ansattte med på turen, og vi har over 10 års samarbeid med lokale både i Asia og Afrika. 

For å kunne være med på turene må du være fysisk selvhjelpen. Du må kunne bære egen sekk, og komme deg rundt på egenhånd. 

Opplevelser
På turene våre er det også tid til å oppleve det du har lyst til. Dere får fritid til å oppleve lokale matmarkeder, dra på stranda, dykke eller gjøre andre spennende ting som står på to-do lista til alle backpackere.

Målet med Global er at du skal lære. Du kan ikke lese deg til hvordan du skal svømme. det samme gjelder for hvordan vi oppfatter verden og dens påvirkning.  Du får opplevelser som går utover det vanlige turister får, og du får lære om solidaritetsarbeid, bistand, katastrofer og bærekraft.

 

Image

Klar for å opplevenye kulturerhvite strenderkonflikt og fattigdommiljø og bærekraft i u-landsafariukjente stedermeditasjon ?

Eivind Eikli Hiorth
Eivind Eikli HiorthLærer Global

Lundheim