Suzanne ville prøve noe helt nytt - fikk plass på Lundheim folkehøgskole

Suzanne ville prøve noe helt nytt - fikk plass på Lundheim folkehøgskole

Da Suzanne skulle velge folkehøgskole ville hun dra et sted som var helt nytt og spennende,  og som hun aldri hadde hørt om. Et sted der hun kunne være kreativ.

Da landet valget på Lundheim Folkehøgskole. 

Den beste kombinasjoenn av to linjer: Foto og cosplay!

Jeg har gått lenge på skole nå, og var ikke klar for å gå rett i jobb etter videregående

En kreativ sjel

Jeg har alltid vært veldig kreativ, forteller Suzanne, og da ville jeg gjerne gå på linjer der det var et kreativt miljø med mulighet for å skape. Suzanne er 18 år, og fra Hønefoss. Hun har tidligere gått designlinje, og interiør og utstilling på videregående. Jeg er veldig glad i å sy, male og tegne forteller hun, så det å gå linjer som er litt kreative og annerledes passer veldig fint for meg. Når var hun klar for å prøve noe nytt, og samtidig fortsette med å gjøre det hun liker best. Suzanne skal gå på Film og Foto og Cosplay, og er klar for skolestart til høsten.

Et nytt år på folkehøgskole

Det å flytte på folkehøgskole er for mange både noe nytt og spennende, og kanskje litt skummelt. For noen er dette første møtet med å bo borte hjemmefra, og det å bo uten foreldre og søsken.

 Suzanne forteller at hun gleder seg til å prøve noe helt nytt. Hun både gleder og gruer seg, for det å flytte til et nytt sted er alltid spennende. Jeg følte at det å søke seg inn på folkehøgskole var å utfordre seg litt, nettopp fordi det vil være litt tøft å være uten familien min, sier hun. Suzanne er vant til å ha familien rundt seg, og mener det kanskje blir litt rart å føle seg litt alene uten dem.

Suzanne er kreativ, og tror linjene hun har valgt vil passe perfekt for henne.

Jeg har gått lenge på skole nå, og var ikke klar for å gå rett ut i jobb etter videregående, forteller hun. Hvis du tenker på hvor mange år man egentlig skal jobbe, så er det egentlig ganske lenge, og det var jeg ikke helt klar for. Dessuten er det ganske vanskelig å gå rett i jobb, for man må virkelig være av de beste hvis man går interiør og utstilling. Det var derfor ikke aktuelt for Suzanne å begynne å hverken jobbe eller som lærling helt enda.  

Et år med to linjer, mange venner og bra miljø!

Jeg gleder meg mye til det sosiale, og det at jeg alltid kan gå ut av rommet mitt og henge med de andre hvis jeg ønsker det

Et sosialt sted

Det å gå på folkehøgskole er en sosial ting, og på Lundheim er det alltid noe som skjer. Etter undervisning og middag har en av lærerne tilsyn frem til kvelden, og da setter de ofte opp ulike aktiviteter som elevene kan være med på hvis de ønsker det. Ofte samler elevene seg i dagligstua for spill eller et slag bordtennis, eller de samles til filmkveld, tur eller volleyball. 

Jeg gleder meg mye til det sosiale, og det at jeg alltid kan gå ut av rommet mitt og henge med de andre hvis jeg ønsker det smiler hun. Da kan jeg være litt alene eller sosial når jeg ønsker, og det passer fint, forteller hun. Uansett tror jeg det blir mest sosialt, det er jo liksom det folkehøgskole dreier seg om, avslutter Suzanne 

Lyst til å gå på Lundheim?


Print   Email

Lundheim