Sigurd søkte tidlig: ville ha et sosialt år

Sigurd søkte tidlig: ville ha et sosialt år

Sigurd visste at han ville gå på folkehøgskole av to grunner: fordi det virket innmari kos og for å ta et friår for å finne ut av hva han vil. Dermed endte han opp med å søke seg inn på Lundheim Folkehøgskole.

Klar for å være sosial

Det jeg gleder meg mest til er det sosiale, og det å møte nye folk forteller Sigurd. Han er 19 år, fra Trøndelag og går siste året på VG3. Han valgte å søke seg inn på Lundheim for å kunne møte andre med samme interesse som han selv, og gjøre noe som ikke føltes som enda mer skole. Jeg tenker at det viktigste med å gå på folkehøgskole er de folka du går med, og at det er fint å møte nye mennesker. Jeg forventer mye sørlandsdialekt, ler han. 

Jeg sitter egentlig med tanken om at det å gå på folkehøgskole bare er bra jeg!

Valget falt på
 Kreativ Data

Sigurd har siden VG1 visst at han ville gå på folkehøgskole når han var ferdig med videregående. Det vanskelige valget var bare å finne riktig skole, på riktig sted i landet. Jeg gikk gjennom katalogen fra Folkehøgskolekontoret, og fant frem de linjene jeg ønsket å gå på, og da stod valget mellom noe innen E-sport eller noe innen data, forteller han. Det er noen andre folkehøgskoler som også har linjer innen e-sport, men for Sigurd ble kombinasjonen av gaming og data perfekt på Lundheim sin Kreativ data-linje. 

Han forteller at han bruker mye tid foran pc’n, og interesserer seg både for å mekke PC, gaming, 3D-modellering, bilde og programmering. Dermed ble kreativ data den ultimate komboen. Mange velger seg gjerne et år på folkehøgskole for å kunne gå på linjer der de kan slippe et press om karakter, og samtidig gjøre noe de er interesserte i. 

Sigurd er klar for et år på Lundheim Folkehøgskole

Skolelei og usikker på fremtiden

Sigurd har jobbet som avløser i fjøs tidligere, men er lysten til å prøve noe nytt

Sigurd vil bruke året på Lundheim Folkehøgskole til å finne ut av hva han vil, men også for det sosiale. Han har som mange andre hatt mye hjemmeskole i løpet av det siste året, og er sånn passe lei av videregående. Sigurd forklarer at for han føles videregående litt meningsløst, fordi han ikke aner hva han vil bli. Det å gå på Lundheim ville gi han et år til å puste, dyrke interessene og kanskje finne ut av hva han vil gjøre i fremtiden.

 Han håper og på at han lærer nok om data og IT til at det kanskje kan gi han en pekepinn på hva han vil når han er ferdig på Lundheim. Jeg syntes det er gøy å kunne kombinere både noe jeg syntes er interessant med noe som kanskje kan bli en jobb i fremtiden, sier han.

Les også:

Sigurd har også valgt musikklinja, og tenker det er artig å kunne variere. Først var han litt redd for at det kanskje ble litt for lite Kreativ data, men etter å ha sett hvordan det gir mye variasjon gjennom uka ble han sikker. Det er fint å kunne bytte litt på, sier han. Sigurd spiller litt bass, og bestemte seg for å velge musikk som linjefag B da han leste om musikklærerne. De virket som skikkelig kule lærere som passet helt etter min personlighet, forteller han.

Så nå gleder jeg meg bare til å begynne i høst!

Lyst til å gå på Lundheim?


Print   Email

Lundheim