Jente og gaming på folkehøgskole?

Jente og gaming på folkehøgskole?

Da mamma rådet Anette til å søke seg inn på folkehøgskole gikk det bare 5 minutt før hun hadde søkt seg inn på e-sport.
– Jeg hadde tenkt å starte med streaming da jeg kom på Lundheim, men jeg har ikke tid - det er altfor sosialt her!
For meg har gaming alltid vært et sykt inkluderende miljø, og det er skikkelig gøy og sosialt forteller Anette (22). Hun er elev på E-sport på Lundheim folkehøgskole, og sykt happy med å få bruke et helt år på gaming. Tidligere hadde Anette jobbet litt og var ferdig med videregående, men var innmari usikker på hva hun skulle gjøre videre. Hun hadde ikke lyst helt enda til å studere, og deltidsjobben fristet ikke noe særlig. Det var faktisk mamma som pushet meg, forteller hun. Mamma sa at jeg kanskje heller kunne søke meg inn på folkehøgskole og game der, fremfor å sitte «alene» hjemme og game. Da gikk det som sagt 5 minutt, så hadde jeg søkt meg inn på fler folkehøgskoler med e-sport. Valget falt på Lundheim folkehøgskole.  

Level 1

Det hele startet med pappas Xbox på et lite kott i Bergen. Anette gikk på barneskolen, der hun brukte å se på når pappa spilte Red Dead Redemtion. Pappa prøvde å få meg interessert i Fifa, men det var liksom ikke helt min smak forteller hun. Red Dead og Xbox ble likevel starten på interessen for spill. Etterhvert fikk jeg LEGO Indiana Jones og sånne spill, og de elsket jeg, ler hun. Jeg spilte hele tiden, og det gir skikkelige gode minner til all tiden jeg og pappa spilte sammen.
– For det første har vi verdens beste lærer - Digre - som virkelig gir deg mye frihet og mulighet til å spille det du selv vil.

Den mer seriøse gamingen startet med en venninne som introduserte henne for Fortnite. Jeg synes det var gøy, men venninnen min spilte ikke like mye som meg forteller Anette, så da en kompis viste meg Apex var det sykt gøy. Jeg kjøpte en skikkelig gaming PC og bra skjerm, og har ikke angret et sekund ler hun. Som jente er ikke gamingmiljøet særlig stort, og Anette ville gjerne finne andre hun også kunne game Apex med. Jeg søkte bare opp Apexgrupper på Facebook og ble fort kjent med mange andre der, forteller hun. Apexgjengen ble større og større, og de møttes flere ganger og dro på hytteturer.  Det var utrolig koselig å kunne møte så mange folk via gamingen, og at vi ble så gode venner som vi faktisk ble sier Anette.   

 

Gaming på folkehøgskole

Anette var veldig bestemt på at hvis hun først skulle på folkehøgskole så skulle det være på en skole som hadde e-sport. Hun var litt nervøs, og var også usikker på om hun da måtte spille mange spill hun ikke hadde interesse for eller likte. Det har gått veldig fint, ler hun. For det første har vi verdens beste lærer - Digre - som virkelig gir deg mye frihet og mulighet til å spille det du selv vil. I tillegg klarer han også å få deg interessert i spill du kanskje ikke trodde du ville like, og han er flink til å pushe deg akkurat nok til at du synes det er utfordrende, og da er det jo enda gøyere! Selv om e-sportklassen har flere ulike games, turneringer og tema gjennom året; League, Valorant, Retrouke, Minecraft, CS og flere, så mener Anette det er mye frihet på linja, noe som gjør at man får spilt det man liker, men også prøver nye ting.   
Det jeg var mest nervøs for før jeg kom var nok om alle var sykt flinke og proffe, også var jeg også litt nervøs for å flytte hjemmefra. Etter at jeg startet merket jeg fort at de aller fleste var på samme level, så det var ikke noe press om å være dritgod liksom. Alle som gamer er sykt greie folk og veldig inkluderende, så det gikk veldig greit å begynne på folkehøgskole, sier Anette. Jeg vet jo om andre skoler som er veldig seriøse, der du må sende inn ranken din på League liksom, og det er jo ikke derfor jeg går her, jeg vil bare ha et sosialt år der jeg kan møte nye folk, henge med venner og game.   

Jente og gaming?

Anette var usikker på hvor mange jenter hun ville møte i e-sportklassen, og om hvordan hun ville bli tatt imot av gutta. I år er hun eneste jente på e-sport, men det er ikke noe problem, forteller hun Jeg synes det er skikkelig gøy, for det gir på en måte et bra miljø uten for mye drama når det er så få jenter, og for meg er det fint å slippe unna presset som kanskje kan være i en jentegjeng. Anette sier også om at hun ble møtt på en utrolig fin måte fra dag en, både av lærer og resten av gutta. Særlig var det e-sportlærer Digre som jobbet bra for å inkludere henne og skape et godt miljø i klassen. For Anette har det vært en trygghet i ettertid, for hun forteller at det ofte kan være litt press når det kommer til jenter i e-sportmiljøet. Det var overhodet ikke tingen her, og jeg ble en del av gjengen fra dag en - det har det helt sykt fint smiler hun. 

– Hun er jente, men er en av oss

Lyst til å gå på Lundheim?


Print   Email

Lundheim