Hva burde man pakke med seg på folkehøgskole?

Hva burde man pakke med seg på folkehøgskole?

Det er lett å bli litt usikker når man sitter med 3 stappfulle kofferter, en gamingstol, TV og et par ski (som overhodet ikke får plass i bilen) den dagen man drar for å starte på folkehøgskole.

Shit. Har jeg pakket for mye? Kommer jeg virkelig til å få bruk for dette? Og den tanken mange kanskje føler litt på: kommer jeg til å se ut som en dust når jeg møter opp med flyttelasset mitt, fordi alle andre kommer med en liten bag?

Hva er helt nødvendig å pakke med?

På Lundheim folkehøgskole får du ikke vite hvilket rom som blir ditt før du møter opp her første skoledag. Noen syntes det er helt greit, andre er dødsnervøse for å få se hvordan de skal bo, og hvem de får som roomie. Når du skal flytte inn på rommet ditt er det noen ting du må ha med:

 

Dyne og pute. Ganske greit å ha.  Du må og ta med håndkle. 


Sengetøy. Gjerne to skift, for det er skikkelig kjipt å vaske sengetøyet på morgenen, glemme det i vaskemaskinen og ha vått sengetøy når man legger seg. Just saying- det skjer med alle. 


Klær. Denne er fryktelig vag, men det beste rådet vi gir er å ha med nok kosetøy. Et år på folkehøgskole er et år med joggebukse og pysj, og du trenger ikke tenke så mye på hvordan du ser ut. Ta med deg digg tøy og pysjamas, og for all del: ta med deg flip flops - 90% av tiden vandrer du rundt i flip flops eller tøfler. 

 

Du må og ta med helt vanlige klær, selvfølgelig. Du må også ha med uteklær, type en turbukse, regnjakke og ullgenser. Det mange glemmer å pakke med er finklær. I løpet av året på Lundheim er det mange anledninger der elevene pynter seg; for eksempel på juleavslutning, filmawards, casinonight, galla, eller annet, og da er det greit å hverfall ha med seg en skjorte eller kanskje en kjole. Ikke stress om ikke du har dress eller ballkjole, ta med deg det fineste du har, det er mer enn godt nok. 

 


Linjeutstyr. Til de linjene du skal gå. Her variere det stort etter hva du trenger å ta med til dine linjer, men hver linje har spesifisert hvilket utstyr du må ta med, så les mer om det her. I utgangspunktet er det ikke mye du må ha med, men går du på e-sport for eksempel, er det oblig med egen PC.

Sovepose og liggeunderlag. Rett etter skolestart drar vi på bli-kjent-tur til Evje, og da er det greit med en varm sovepose og et liggeunderlag.  

Hva får man plass til på rommet?

På Lundheim folkehøgskole har vi mange forskjellige rom. Vi skal være dønn ærlige og si at noen av rommene er litt gamle og slitt, mens noen er helt flunka nye. Vi har tre internatbygg på skolen, med en god blanding av gamle og nye rom, enkeltrom og dobbeltrom, med eller uten bad. Du kan se bilder av rommene HER 

Uansett hvilket rom som blir ditt er det god plass. Alle rommene har seng, nattbord, skap og pult, og mange har også kommode eller hyller. I tillegg er det også en skittentøyskurv, nattbordslampe og kleshengere. Du får fin plass til å ha TV eller PC på rommet - og mange pakker også med seg egne mindre møbler for å gjøre det koselig. For de som pakker med seg gamingpc: du har plass til minst to skjermer, og du kan ta med gamingstol hvis du vil det. 

 

Det viktigste er at du trives på rommet ditt, du skal jo tross alt bo der i et år. Ta med planter, bilder, plakater, lyslenke eller andre ting for å gjøre det til ditt rom. Noen tar med seg et lite kjøleskap eller vannkoker. Dette finnes på elevkjøkkenet, men noen syntes likevel det er best å ha det på eget rom.

Hva er ikke nødvendig - men veldig lurt?

Elever som har gått her tidligere har gitt mange tips på hva de synes var ekstra lurt å pakke med seg, som de ikke tenkte på før de startet. Mange savnet særlig tøfler eller flip flops, men det kom inn mange lure tips som: Morgenkåpe, strikketøy, regntøy og gitar. Andre lure ting å ta med seg kan være favorittspillet - det blir mye UNO og kortspill - eller hengekøye, høytalere eller sparkesykkel.

I løpet av året er det alltids mulig å hente med seg ting tilbake til skolen når det er ferie eller frihelg, og mange tar for eksempel med seg vinterklær ned etter høstferien. Det kan også være lurt å ta med seg ski eller snowboard hvis du er glad i det. Lundheim ligger ganske nærme bra alpinbakker. Du kan også ta med sykkelen, noe som gjør turen ned til butikken for grandis og brus en del kjappere og enklere. Skolen har og mange parkeringsplasser, så det er god plass til bilen din.

Det kan være mye å tenke på når du flytter til Lundheim, men du kan ta det helt rolig. Du ser ikke ut som en dust med flyttelasset ditt, og du kan tro at alle andre har minst like mye, og er like nervøse som deg. Bare gled deg, du får et år du sent vil glemme! 

Lyst til å gå på Lundheim?


Print   Email

Lundheim