Elevhistorie: Med hjerte for cosplay

Elevhistorie: Med hjerte for cosplay

Jeg ble introdusert til cosplay i 2016 av ei venninne. Hun tok meg med til mitt første con i Stavanger: Wintercon. Der ble jeg bedre kjent med cosplaysamfunnet og fikk møte så mange kule og kreative folk.

Starten på cosplayeventyret

Etter at jeg hadde vært på mitt første con fikk jeg selv lyst til å cosplaye. Jeg fortalte foreldrene mine at jeg ville starte med cosplay, og de hjalp meg med å finna mitt første cosplay. Dette var ein karakter som heter Grell, og som kommer fra mangaen/animen Black Butler. Det anbefales!

 Berit holder på med vinger til karakteren Hawks fra My Hero Academia - konstruert og satt sammen etter egen idé. 

Cosplay-Combo

Hvis du er en kreativ sjel og elsker å være rundt folk med samme interesser så anbefaler jeg å gå på cons, eller å være med på cosplay. Når man cosplaye så kan man føle seg som en person, føle seg mer på plass, du føler deg velkommen og at du kan snakke med alle om alt. Det er en plass der du kan glemme alt det som foregår i livet ditt og bare ha det gøy!

Jeg har holdt på med cosplay siden 2016, men jeg hadde en liten pause siden jeg jobbet som frisør. Da var det ikke så enkelt å gå på like mange cons, men når jeg først kommer meg til consa så var det fantastisk!

På Cosplay lager elevene mange ulike kostymer og props i løpet av året, og det ligger mye tid i hvert kostyme.

Det finnes 3 forskjellige måter å cosplaye på. Du kan enten lage alt selv, kjøpe alt, eller gjør ein combo av begge deler. Jeg gjør en combo. Da kjøper jeg det jeg trenger av klær, og lager props og små detaljer til kostyme selv. Du kan enten kjøpe klærne på nettet, eller i vanlige butikker eller på cosplaybutikker. Hvis du ønsker å prøve klær før du kjøper, så er bruktbutikker et fantastisk sted å finne kule klær.

Lundheim er en fantastisk skole å gå på for å lære mer om cosplay, og for å kunne holde på med cosplay i et helt år.

Cosplaymiljø på Lundheim Folkehøgskole

Lundheim er en fantastisk skole å gå på for å lære mer om cosplay, og for å kunne holde på med cosplay i et helt år. Miljøet på skolen er bra når du finner de folka du klikker med. Lærerne er hyggelige og alle får selvfølgelig en favoritt lærar.

På linja får man jobbe i sitt eget tempo, gjøre det du ønsker og få hjelp av både lærere og elever. Du får jobbe og lære nye ting, som betyr du kan bli enda flinkere med ditt neste cosplay. Når det kommer til lærerne så kan du få lære litt forskjellige ting fra hver lærer. Fra Jan Helge får du lære å lage props og hvordan du kan fikse til ledlys og lage store props i Worbla. Fra Linda kan du lære å sy, og forskjellige maleteknikker så kan få til forskjellige teksturer på det du maler. Fra det jeg har oppfatta så er det et godt miljø, og lærerne gjør at det er god stemning i klasserommet og blant elevene.


Hvordan finne de beste propsa?

Når det kommer til parykker kan du enten bruke kostymebutikker, cosplaybutikker eller Wish. Mange av parykkene kan dessverre være i litt dårlig kvalitet, tynne og se veldig «plastisk» ut. Da anbefaler jeg at du søker opp videoer på Youtube eller TikTok for å finne ut hvordan du kan fikse parykkene slik at de passer kostymet og ser mer ekte ut, eller så kan du ta kontakt med andre cosplayere for å få tips og råd.

Jeg bruker mest bruktbutikker, Zalando, Wish eller andre klesbutikker for å finne det jeg trenger. For å få tak i parykker bruker jeg mye Partyking eller Wish. Jeg anbefaler Wish fordi de faktisk har bedre kvalitet enn mange av kostymebutikkene. Når jeg trenger smådeler til cosplay så pleier jeg å finne butikker som har mange ulike smykker eller duppeditter -  og gjøre de tingene om til nye ting.

Det ligger mange timer arbeid i detaljene. Berit og de andre på cosplay bruker mye tid også etter skolen for å jobbe med props og antrekk.

Du møter folk som er som deg, som har samme interesse og som forstår deg på en måte ingen andre gjør.

Anbefaler Lundheim

På denne skolen så kan du være hvem du vil. Du er fri til å uttrykke deg selv, kle deg som du ønsker og vise personligheten din. Her kan du finne kjærlighet, og det betyr ikke hvilke seksualitet, kjønn, eller religion du har - du er velkommen på denne skolen, og spesielt på cosplay linja. Du møter folk som er som deg, som har samme interesse og som forstår deg på en måte ingen andre gjør.

 

Så hvis du vurdere å søke deg inn på en folkehøgskole som har Cosplay så anbefaler jeg Lundheim. 

Skribent: Berit Kristin Omdahl

Lyst til å gå på Lundheim?


Print   Email

Lundheim