På folkehøgskole er du fremdeles sosial - selv om det er corona

På folkehøgskole er du fremdeles sosial - selv om det er corona

Er du sånn passe lei av folk som snakker om meter’n og lockdown, og som bruker «i disse dager» oftere enn du åpner Tik Tok? Du er ikke alene.
For hvordan kommer man seg gjennom et skoleår eller friår når alt er forandret og verden er litt vell streng med håndvasken? 

Lockdown i pysjen

For det er ikke til å stikke under en stol at mange ungdommer og unge voksene har fått en litt tregere fremdrift. Mange har måtte sette planene på vent. Det er nesten umulig å reise på egenhånd, og du kan putte backpackerdrømmen langt bak i skapet. Forventningen om et kult studieår på høyskole eller universitet er kanskje litt far off, for dessverre kan det se ut som om mange studenter ikke starter året med fadderuke og sosiale happenings, men heller med digital undervisning og pysjamas.

Les også:

På Folkehøgskole kan man være sosial og likevel unngå smitte

 – Covid skal tas på alvor, men vi driver først og fremst Folkehøgskole. Og det betyr at elevene kommer først, og skal få et fantastisk år med venner og fine opplevelser

Hva nå?

Selveste kunnskapsministeren Guri Melbye oppfordrer deg til søke folkehøgskole i år. Og med god grunn. Ikke bare er folkehøgskole et ganske kult konsept - hvor digg er ikke et friår uten karakterer for å dyrke interessene dine? - men det er også et av de siste stedene du kan være sosial med andre enn mor og far i heimen. For mens andre skoler går på rødt nivå, klarer folkehøgskolene å ha minimal smitte, og de klarer å holde elevene i en sosial kohort. Litt for godt til å være sant?

Et år på folkehøgskole betyr mange nye opplevelser med klassen og skolen

Megakohorten

Utdanning skal være sosialt. Ungdomstiden skal være sosial. Ingenting er verre enn å føle seg alene, og det er flere som har oppdaget at virkelig ingenting er verre enn å føle seg alene og ensom under en pandemi. På folkehøgskole er alle elevene i en kohort, noe som gjør at dere faktisk kan være sosiale når skoledagen er over. Henge i dagligstua, se film, ha elevkvelder, LAN eller bare chille. For det er jo litt av greia. Å ikke være alene. Med mindre man vil så klart. Det å plutselig ha luksusproblemet med for mange venner og så mye sosialt kan jo nesten bli litt slitsomt etter snart et år med corona luskende bak hver busk. Neida. Joda. 

– Det er mange fordeler med å velge folkehøgskole, og på Lundheim får du flere fordeler enn de fleste.

Et år med muligheter

Hvordan får du da mest mulig ut av en kjip situasjon? Når backpackerdrømmen kanskje ikke er det lureste valget i disse tider.  Det er mange fordeler med å velge folkehøgskole, og på Lundheim får du flere fordeler enn de fleste. Mange skoler tilbyr kun en linje, men på Lundheim får du velge to. Dermed får du dobbelt så mange kule opplevelser med to linjefag, i tillegg til å kunne være sosial både i undervisning og etter skolen.


Ganske kult, og kanskje litt bedre enn et nytt skoleår fylt med pysj og kjip undervisning på Zoom. Just saying. 

På Lundheim går hverdagen nesten som normalt.

Lyst til å gå på Lundheim?


Print   Email

Lundheim